Чому сьогодні не слід брати в борг та пити алкоголь: все про цей день

Сьогодні, 29 червня, в Україні та світі відзначають День рибалки, а віряни вшановують пам'ять святих апостолів Петра і Павла, преподобного Паїсія Святогорця і Касперівської ікони Божої Матері.

Яке сьогодні, 29 червня, свято

День пам'яті святих апостолів Петра і Павла, преподобного Паїсія Святогорця і Касперівської ікони Божої Матері (церковне свято за новим стилем); День пам'яті святителя Тихона, єпископа Амафунтського (церковне свято за старим стилем); Міжнародний день рибалки; Міжнародний день бруду; Всесвітній день проти відмови від домашніх тварин; Міжнародний день тропіків; Всесвітній день склеродермії; Міжнародний день промислового дизайну; Міжнародний день амброзії; Міжнародний день поінформованості про сколіоз.

Народні прикмети на 29 червня

У народному календарі 29 червня - свято Петрів день. Вважається, що, починаючи з Петра і Павла, дні стають дедалі коротшими, а ночі - довшими. Також в цей день зазвичай дивились на погоду:

якщо цього дня іде дощ - до гарного врожаю; якщо напередодні зозуля замовкла, а 29 червня знову почала кувати - зима буде пізня; якщо з'явилася веселка - чекай дощу. якщо день дуже спекотний - на Різдво буде сильний мороз, а дощовий день - до холодного літа і прохолодної зими

Народні заборони на 29 червня

У день Петра і Павла не слід займатися важкою фізичною працею і домашніми справами, не можна вінчатися.

Народні прикмети не радять брати і давати гроші в борг - це до злиднів, а також купатися у водоймах. Також цього дня заборонено пити міцні алкогольні напої - вважається, що все подальше життя можна провести під парканом.

Народні прикмети на 29 червня

У свято віруючі люди йдуть до церкви, але якщо такої можливості немає, то можна помолитися і поза храмом. Головне в молитві - її щирість.

Святим Петру і Павлу можна молитися разом і окремо. В апостолів просять про зцілення від хвороб, гарний урожай, фінансове благополуччя. Святий Петро вважається покровителем рибалок, а до святого Павла звертаються по допомогу в навчанні.

Перед образом Касперівської Богоматері моляться про зцілення від різних хвороб, про допомогу в захисті своєї території та перемогу в бою. Касперівська Богородиця вважається покровителькою морського і повітряного флоту.

За народною традицією цього дня заведено запрошувати близьких у гості, накривати для них багатий стіл, головною стравою має бути риба. Вважається, чим більше страв у свято на столі, тим благополучнішим буде рік.

Хто сьогодні святкує День Ангела

Іменини сьогодні відзначають: Григорій, Павло, Парфеній, Петро.

За старим стилем іменини святкує: Єфрем, Михайло, Петро, Костянтин.

Джерело: УНІАН, ТСН.



Переглядів: 348
Поширень: 0

Останні новини