Вінницька транспортна компанія закупить ще шість муніципальних автобусів

КП «Вінницька транспортна компанія» розширює парк громадського транспорту з низькою підлогою і пандусами, якими зручно користуватись людям на кріслах колісних. Найближчим часом підприємство має наміри закупити такі автобуси. Вони будуть зручними для маломобільних груп населення та їздитимуть на газу, що важливо для громади в контексті кліматичної нейтральності. Під час чергового сесійного засідання міської ради депутати підтримали клопотання ВТК та надали дозвіл на оформлення позики для купівлі шести автобусів.

Автобуси для потреб містян КП «Вінницька транспортна компанія» почала закуповувати ще з 2008 року. Наразі у них вичерпується термін експлуатації. А для мешканців деяких районів Вінниці – це єдиний вид громадського транспорту, адже там не курсують трамваї та тролейбуси.

«Цим рішенням погоджуємо придбання міських автобусів комунальним підприємством "Вінницька транспортна компанія". Ці автобуси на газу, шість штук. Нам вони потрібні з двох причин: перша – це те, що на сьогодні в нас є потреба в такому виді транспорту, адже деякі одиниці вже застарілі, деякі – ми передавали іншим громадам, інші були "мобілізовані" і відправлені на військові потреби. Друге. Враховуючи довготривалі відключення електроенергії, автобуси будуть суттєвим підсиленням маршрутної мережі та її спроможності», – зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

MAN Lion's City вийшли з конвеєру у 2018 році. Завдовжки 12 метрів та мають 44 м’які сидіння. Вони оснащені системою кліматичного контролю, працюють на стисненому природному газі (CNG) та відповідають європейському екологічному стандарту Євро-6. Це неабияк важливо для громади в контексті розвитку більш екологічних видів транспорту та зменшення шкідливих викидів в повітря.

Окрім того, питання оновлення автопарку громадського транспорту та перехід на екологічний є пріоритетними для громади, враховуючи Зелений курс Вінниці.

Рішення щодо доцільності перефарбування автобусів ухвалюватимуть після отримання та проведення детального огляду стану лакофарбового покриття кузова.

Джерело: ВМР



Переглядів: 264
Поширень: 0

Останні новини