На Вінниччині чоловік викрав ювелірні прикраси на понад 1 мільйон гривень

За процесуального керівництва прокурорів Вінницької обласної прокуратури завершено досудове розслідування щодо мешканця Хмельницької області, який здійснив розбійний напад та незаконно заволодів транспортним засобом (ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 289 КК України).

Згідно з інформацією Пресслужби Вінницької обласної прокуратури, чоловік, з метою незаконного збагачення, вступив у злочинну змову з двома невстановленими особами, матеріали щодо яких виділені в окреме кримінальне провадження.

Слідством встановлено, що зловмисник дізнався про діяльність підприємців на території одного з санаторіїв у Хмільнику Вінницької області, які продавали вироби з коштовних металів. У нього виник злочинний умисел заволодіти цими коштовностями. Після ретельної підготовки та діючи за узгодженим планом, він разом з двома невстановленими особами напав на підприємця та його співробітницю, наніс їм ушкодження та забрав сумки з 2 кг золотих та 10 кг срібних ювелірних виробів. Після розбійного нападу зловмисники втекли на автомобілі потерпілого.

Діями обвинуваченого було завдано збитків підприємцю на майже 1 млн 289 тис. грн.

У разі доведення його вини у суді, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що згідно зі ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Переглядів: 230
Поширень: 0

Останні новини