У Вінницькому муніципальному притулку безкоштовно стерилізують безпритульних тварин

У Вінниці зменшилась кількість безпритульних тварин. Аби скоротити численність кішок та собак, які опинились на вулиці, їх вилучають з територій, де вони мешкають, та привозять у Муніципальний притулок.

«Найбільша проблема – це цуценята, які з’являються, здебільшого, через безвідповідальність людей. Їх просто викидають на вулицю, і не завжди гуманно. Така ж проблема і з кішками. Одна впродовж 2 років може народити більше сотні кошенят», - розповідає директорка КП Вінницязеленбуд Тетяна Прибиш.

На базі притулку вже кілька днів діє пункт, який розгорнули волонтери міжнародної організації «4 лапи». Там ветеринари проводять безкоштовну стерилізацію як і тим чотирилапим, які вже знаходяться у притулку, так і тваринкам, яких люди приносять самостійно.

«З організацією місто працює вже 6 років. Активно обмінюємося досвідом, вивчаємо навички тварин, їхні психологічні особливості. А також набуваємо знань, як краще адаптувати безпритульних тварин. Основні цілі спільної роботи – аби обездолених песиків та кішок було менше і нам це вдається», - додає Тетяна Прибиш.

Стерилізують тварин в спеціально облаштованих операційних на території притулку.

«У Вінниці з такою ініціативо ми вже не перший рік поспіль. Місто до цього проводило чималу роботу зі зменшення популяції чотирилапих безхатьків. Ми помітили, що їх кількість зменшилась, і Вінницю можна ставити в приклад. За 4 дні роботи цього разу, ми простерелізували понад пів сотні тварин. З понеділка по четвер – оперуємо собак. В п’ятницю – котів, також у цей день люди можуть самі привозити тварин, яких вони знайшли на вулиці», - каже лікар ветеринарної медицини Дмитро Чернецький ТОВ «4 лапи Україна»

Операцію проводять професійні ветеринари під загальним наркозом, який не шкодить тваринці, адже використовують безпечні, якісні та сертифіковані препарати та сучасні методи, що зменшує період реабілітації. Сама операція триває близько 15 хвилин.

Після стерилізації на тваринку одягають спеціальний бандаж. На вусі кішкам роблять маркування, а песикам чіпляють кліпсу.

Поки тваринка під наркозом їй роблять обов’язкове щеплення від сказу. Адже тварини-безхатьки можуть бути переносниками небезпечних для життя людей хвороб, таких, як сказ, чи лептоспіроз, зазначають працівники Муніципального притулку.

Джерело: ВМР



Переглядів: 326
Поширень: 0

Останні новини