Незаконно "допомагав" зняти авто з військового обліку: на Вінниччині викрили злочинну схему

За грошову винагороду 50-річний мешканець Вінницького району систематично допомагав підприємствам перереєстровувати в сервісному центрі транспортні засоби, що перебували на військовому обліку у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Вінницької області 

Після затримання у фігуранта слідчі вилучили 5 000 гривень, отримані за ці «послуги», а також пакет документів на автомобіль, який він обіцяв зняти з військового обліку. Крім того, правоохоронці знайшли за його місцем проживання інші докази аналогічних злочинів, зокрема доручення, договори купівлі-продажу автомобілів та 3 000 доларів.

За процесуального керівництва Вінницької спеціалізованої прокуратури сфері оборони Південного регіону слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань).

Злочині дії правопорушника задокументували слідчі обласного главку поліції за оперативного супроводу працівників Вінницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та Служби безпеки України. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

На період досудового розслідування судом обрано підозрюваному запобіжний захід – домашній арешт. В межах розслідування цього провадження, також перевіряються понад 30 фактів перереєстрації та зняття з обліку транспортних засобів у територіальному сервісному центрі на підставі підроблених документів. Слідчі дії тривають.



Переглядів: 315
Поширень: 0

Останні новини