У Вінниці реалізують 10 учнівських екологічних ініціатив: чому це важливо

Нещодавно, 1 травня, у Вінницькому молодіжному центрі «Квадрат» відбувся захист проєктів конкурсу учнівських екологічних ініціатив «Ековектор».

Мета заходу – підтримка учнівських ініціатив, активізація практичної природоохоронної роботи в закладах загальної середньої освіти та залучення учнівської молоді до поліпшення стану довкілля. За попередні роки існування конкурсу (2019-2021 рр.) вдалося реалізувати 24 тематичні учнівські проєкти.

Цьогоріч у конкурсі взяли участь представники 21 закладу загальної середньої освіти, зокрема Вінницько-Хутірського ліцею та Стадницької гімназії. На розгляд журі були запропоновані проєкти еколого-просвітницького спрямування, ідеї з озеленення, повторного використання ПЕТ-пляшок, сортування сміття, використання сонячної енергії тощо.

Серед членів конкурсної комісії були присутні представники департаменту освіти, департаменту відновлення та розвитку, Інституту розвитку міста, громадських організацій, науковці КЗВО «ВАБО», члени Дитячої дорадчої ради. Зазначимо, що обов’язковим критерієм оцінювання конкурсних проєктів «Ековектор-2024» було врахування відповідності проєкту вимогам воєнного стану.

10 учнівських ініціатив, за які учасники конкурсу отримали найвищі рейтингові бали від журі, до кінця 2024 року реалізують в межах «Програми охорони навколишнього природного середовища Вінницької міської територіальної громади на 2021–2025 роки».

«Ми маємо підтримувати учнівські ініціативи, давати дітям дієві інструменти для впливу і навчати ухвалювати відповідальні рішення. Пам’ятаємо, що росія здійснює ще й екоцид нашого народу, тож такі заходи – це ще одна можливість поширювати інформацію, як бути екосвідомими та незламними», – зазначила директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

Джерело: ВМР



Переглядів: 615
Поширень: 0

Останні новини