Працівників можуть звільняти, якщо ті не повідомили про родичів на тимчасово окупованій території

Верховна Рада ухвалила закон, за яким підставою на працівника може чекати звільнення, якщо він не повідомив роботодавця про родичів чи інших близьких осіб, які знаходяться на тимчасово окупованій території. Про це пише Судово-юридична газета.

У новій редакції статті 142 Кодексу законів про працю визначать, що складовою правил внутрішнього трудового розпорядку можуть бути правила поведінки на робочому місці, які містять положення, зокрема, про:

надання працівниками інформації щодо наявних у них зв’язків з особами, місце постійного проживання (перебування, реєстрації) яких знаходиться на території держави-агресора або тимчасово окупованій території України; зобов'язання працівників про нерозголошення інформації з обмеженим доступом, зокрема інформації, що становить державну чи комерційну таємницю, а також про умови роботи з конфіденційною інформацією.

Встановлення правил поведінки в установах що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, а також на об’єктах чи операторах критичної інфраструктури стане обов’язковим.



Переглядів: 489
Поширень: 0

Останні новини