Нападникам, які розстріляли поліцейських на Вінниччині допомагали військові: нові подробиці (відео)

Робітники Державного бюро розслідувань викрили двох військових, які надавали допомогу особам, підозрюваним у розстрілі поліцейських на Вінниччині. Одного з них наразі затримано.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

"20 квітня 2024 року, після трагічної події, нападники вирішили втекти за кордон та звернулись за допомогою до знайомих військовослужбовців. Один з них також самовільно залишив військову частину в Одеській області", - йдеться у повідомленні.

Незважаючи на те, що вже всім було відомо, що батько та син розшукуються за вбивство правоохоронця, фігуранти вирішили допомогти. Один з них передав авто для втечі за кордон, а інший - поїхав забрати закордонні паспорти та мобільний телефон, які надалі передав зловмисникам.

Вже 24 квітня 2024 року ДБР затримало одного з військовослужбовців, який допомагав у втечі підозрюваним та самовільно залишив військову частину.

Наразі військовослужбовцю, який приховував тяжкий злочин, повідомлено про підозру за ч.1 ст. 396 КК України. Іншому, який самовільно залишив військову частину, повідомлено про підозру за ч.5 ст.407 КК України.

У кримінальному провадженні проведено обшуки за адресами фігурантів справи та інших осіб, які допомагали зловмисникам втекти за кордон та надавали першу медичну допомогу. Вилучені їхні мобільні телефони.

Триває досудове розслідування.

Процесуальне керівництво здійснює Одеська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.



Переглядів: 390
Поширень: 0

Останні новини