На Вінниччині викрили чоловіка, який "допомагав" військовозобов'язаним потрапити за кордон (фото)

Співробітники Львівського  прикордонного загону разом з правоохоронцями викрили чоловіка з Вінницької області, який організував переправлення військовозобов'язаних чоловіків за кордон в обхід пунктів пропуску. 

Про це повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби України.

Чоловік, як встановили правоохоронці, за отриману винагороду в 8000 євро погодився організувати трансфер призовника в Угорщину. Для цього він залучив спільника, який мав доставити "клієнта" на Закарпаття. Зловмисники обіцяли військовозобов'язаному безперешкодний проїзд через контрольні пости та надали детальний інструктаж з маршрутом до країни ЄС.

Після отримання грошового траншу фігуранта затримали відповідно до ст. 208 КПК України. 

"Слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 332 «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» ККУ. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна", - йдеться у повідомленні. 

Заходи з припинення протиправної діяльності здійснювали оперативні співробітники Львівського прикордонного загону спільно зі співробітниками Управління стратегічних розслідувань у Львівській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції, слідчими ГУНП у Львівській області за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури. Досудове розслідування триває. Правоохоронці встановлюють коло осіб, причетних до незаконної схеми.



Переглядів: 339
Поширень: 0

Останні новини