Краса без болю: секрети правильного використання епілятора

Епілятор потребує розумного ставлення та відповідального поводження. Щоб досягти гладкої шкіри без почервонінь та подразнень, необхідно застосувати деякі секрети. 

Поетапний опис процесу

Для різних зон поради дещо відрізняються, адже зона бікіні, наприклад, набагато чутливіша за ноги. Для загальних територій оптимально підійде дисковий епілятор, який одночасно висмикує декілька волосків, а для інтимних зон краще підібрати більш ніжний пінцетний.

Перші кілька процедур будуть однозначно болючими та з подразненням, тому до них потрібно підготуватись особливо ретельно — випити знеболююче та застосувати доглядові засоби. Потім шкіра звикне та перестане так гостро реагувати. Загалом процес включає такі етапи:

    Підготовка. Напередодні потрібно ретельно очистити шкіру від бруду та косметики, використати скраб для видалення змертвілої шкіри. Бажано позбавитися відрослого волосся до довжини 2–3 мм. Епілятор. Пристрій повинен бути повністю зарядженим і чистим. Також бажано перевірити його технічний стан та затуплення дисків або пінцетів. Обезболення. Для захисту від больових відчуттів можна нанести спеціальний знеболюючий крем на шкіру — приблизно за пів години до епіляції. Початок. Щоб було легше, можна використати метод декількох ділянок та рухатись проти росту волосся. Додатково зменшити чутливість достатньо підтягненням шкіри. Очищення. Після завершення епіляції необхідно вимкнути пристрій та зняти головку. Всі ролики та інші рухомі частини потрібно почистити щіткою, можна використати антисептик. Догляд. Запобігти виникненню подразнення можна, використовуючи натуральні олії або спеціальні засоби. Звичайні креми не підійдуть: вони лише погіршать ситуацію. Повторення. Щоб шкіра звикла, потрібно проводити процедуру не рідше ніж раз на три тижні.

Перші рази подразнення буде виникати навіть за виконання всіх цих правил. Тому починати треба обережно, враховуючи чутливість шкіри.

Деякі поради щодо користування

Експерти рекомендують спочатку уважно вивчити правила користування, адже за помилки доведеться розплачуватися власними больовими відчуттями. Найтяжче позбавитися механічних пошкоджень, адже спочатку жоден майстер не може бути надто вправним.

В рамках домашнього огляду можна попередньо розпарити шкіру в гарячій воді, щоб пори розширилися і волосся легко висмикувалося. Довжина волосин не може бути меншою, ніж пів міліметра. Тому разом із голінням епілятор використовувати просто не вийде.

Спочатку бажано користуватися електричним епілятором на мінімальній швидкості та потужності, також допоможе масажна насадка. На великій швидкості прилад часто пропускає товсте та жорстке волосся, це необхідно враховувати.


Переглядів: 172
Поширень: 0

Останні новини