Як виграти грант на реалізацію ідеї: у Вінниці відбувся воркшоп

Одноденний воркшоп «Від ідеї до впливу» об’єднав представників громадських організацій та фахівців Вінницької міськради. Учасники могли попрактикуватися у написанні грантової заявки, створенні та презентації проєктів, а переможці – отримати кошти на їх реалізацію. Захід відбувся у Хабі «Місто змістів» в межах проєкту «Спільно», що впроваджується Фондом «Подільська громада».

На заході значна увага приділялася комплексному підходу до продукування та оформлення ідей, які в подальшому можуть претендувати на отримання гранту від донорських структур, у тому числі міжнародних.Не менше акцентувалося й на базових навичках ефективної співпраці у команді та взаємодії на рівні влади і громадськості.

Кожна із 5-ти команд, у складі яких працювали співробітники/ці департаментів ВМР та представники/ці Мережі ІГС «Місто змістів», представила свій проєкт. Теми напрацьованих грантових заявок вірізнялися як за галузями та сферами, так і соціальною спрямованістю.

 Команда обговорює свій проєкт

За умовами воркшопу шляхом таємного голосування було визначено два проєкти-переможці, які отримали фінансову підтримку на їх реалізацію.

Перше місце і мінігрант у сумі 30 тисяч грн здобув проєкт департаменту кадрової політики ВМР та ОГС «Комунікаційна майстерня», що передбачає підвищення рівня ефективних комунікацій між співробітниками/цями ЦНАПів міста з ветеранами та членами їхніх сімей.

Друге місце і 20 тисяч грн – у команди, яка генерувала ідею провести серед підлітків симуляційну гру «Зміни – це ми» із залученням депутатів, старост, представників виконавчих органів влади тощо. Цей проєкт впроваджуватимуть відділ молодіжної політики ВМР спільно з молодіжними організаціями Вінниці.

Джерело: ВМР



Переглядів: 270
Поширень: 0

Останні новини