Патріотизм змалку: у Вінниці відбувся перший етап конкурсу «Все буде Україна!»

Напередодні, 16 квітня, у Центральній міській бібліотеці ім. І. В. Бевза у Вінниці відбувся перший етап дитячо-юнацького конкурсу патріотичної творчості «Все буде Україна!» у номінації «Поезія». Основною метою є популяризація національної літературної спадщини та сучасної патріотичної української літератури, підтримка та розвиток креативних творчих здібностей юних талантів Вінницької громади. Конкурс проводився вперше за підтримки та ініціативи виконкому та департаменту культури ВМР.

Участь у патріотичному заході взяли учні мистецьких шкіл, вихованці клубних закладів, мистецьких студій, відвідувачі бібліотек-філій Вінниці віком від 9 до 17 років.

 Учасники та гості конкурсу

До складу журі ввійшли представники департаменту культури ВМР, закладів культури, а також вінницька поетеса, громадська діячка Ірина Малярська та художник, голова Вінницької обласної ГО «Лабораторія актуальної творчості» Олександр Нікітюк.

Одним з основних завдань учасників було прочитати напам'ять твір українських поетів ХІХ-ХХІ століть на вибір. Твір міг стосуватися героїчного минулого українського народу, подій сучасної російсько-української війни, героїзму ЗСУ та українського народу.

Однією з тих, хто декламував вірші у книгозбірні, була Ніколь Дворська. Дівчинка переїхала до Вінниці разом із рідними з Маріуполя навесні 2022 року. З її вуст поетичні рядки «Я ніколи не прощу росію» звучали надзвичайно емоційно.

« "З міста, що ракетами розтрощене, до усього світу прокричу…" – це рядки із віршу, який особисто для мене є досить символічним, адже коли я виїздила з рідного Маріуполя, він майже був зрівняний із землею»*, – говорить Ніколь Дворська.

Такою ж глибиною почуттів вирізнявся кожен виступ конкурсантів. Адже вони обирали лише ті твори, які відгукувалися у їхніх серцях. Вражали витонченою майстерністю та вмінням відчути та передати настрій поезії, створюючи атмосферу невимушеної гармонії, яка нікого не залишила байдужими.

 Юні патріоти отримали грамоти конкурсу

Гран-прі конкурсу «Все буде Україна!» здобула Дар'я Духнєвич.

У середній віковій групі першість виборола Марія Себело, друга місце – в Івана Герасимчука, а третє – розділили між собою Софія Платовська та Лев Маєвський.

Переможцем у старшій віковій групі став Ісоян Сусанов, а Ольга Перепелиця зайняла друге місце.

Оцінювання конкурсних робіт у номінації «Образотворче мистецтво» дитячо-юнацького конкурсу патріотичної творчості «Все буде Україна!» триватиме до 19 квітня. Виставка творчих робіт переможців буде експонуватися у холі міськради.

Джерело: ВМР



Переглядів: 467
Поширень: 0

Останні новини