Вінницькі чемпіони: сумоїсти спортшколи № 5 привезли медалі з Кубку Європи

Днями, 13 та 14 квітня, у місті Сувалькі, що у Польщі, тривав Кубок Європи з сумо. У змаганнях брали участь 150 спортсменів, п’ять із яких представляли Вінницьку спортшколу № 5. На рахунку наших борців – дві золоті та три бронзові медалі, а також почесне IV місце.

На спортивну подію з’їхались сумоїсти з України, Польщі, Грузії, Італії та Норвегії. У загальнокомандному заліку Україна посіла перше місце.

Як зазначив наставник вінницьких спортсменів – Заслужений тренер України Важа Даіаурі (старший) наші сумоїсти показали достойний рівень. Чемпіонами змагань стали: Дмитро Зілецький та Важа Даіаурі (молодший). Бронзовими призерами – Дамір Купреішвілі, Анастасія Краєвська та Важа Даіаурі (абсолютний залік).

«Спортсмени виступили гідно, проте ще є куди рости та підвищувати спортивну майстерність. Ці змагання є рейтинговими, що дасть нам можливість взяти участь у чемпіонаті Європи та чемпіонаті світу. Будемо готуватись та перемагати», – підкреслив тренер-викладач МДЮСШ № 5.

«З гордістю підняв український прапор на п’єдесталі!» – так прокоментував свою перемогу Дмитро Зілецький.

А ще одна медалістка змагань Анастасія Краєвська наголосила, що участь у Кубку Європи в Польщі надала смортсменам досвід і незабутні емоції, а також стала чудовою можливістю не лише показати свої спортивні здібності, а й зустріти й змагатися з представниками пʼяти країн, відчути справжній дух спорту та єдність серед учасників.

Джерело: ВМР


Теги: Спорт

Переглядів: 291
Поширень: 0

Останні новини