Xiaomi 14: огляд флагманської лінійки від лідера бюджетного сегменту

Перед релізом 14-ої серії шанувальники популярного китайського бренду мали опасіння, що зміни щодо попереднього покоління будуть незначними. Однак виробник не розчарував потенційних покупців. 

Усі моделі сімейства отримали оновлені чіпи, яскраві дисплеї LTPO і доопрацьовану оптику. Окрім базової Xiaomi 14 також були представлені просунуті версії Pro та Ultra. Розглянемо детальніше основні аспекти.

Конструкція та дизайн

Щодо дизайну кардинальних змін у порівнянні із 13-м поколінням лінійки не відбулося. Інженери Сяомі змінили лише зовнішній вигляд основного модуля камер, який тепер випирає трохи більше. 

Заокруглені кути позитивно впливають на ергономіку, девайс зручно тримати в одній руці. Алюмінієва рама виглядає естетично привабливо та ефектно виблискує. Варіації Про й Ультра мають дещо більшу вагу.

На бокових гранях усіх моделей є роз'єм USB Type-C, інфрачервоний порт і слот для SIM-карток. Корпус достатньо міцний, є стандарт захисту від води та пилу IP68. Задня кришка має приємну на дотик матову поверхню. Загалом зовнішній вигляд справляє враження преміальності. 

Властивості дисплея

Стандартний Xiaomi 14 отримав яскравий (піковий показник — 1175 ніт) і контрастний 6,36-дюймовий екран OLED LTPO із роздільною здатністю 1200 х 2670 пікселів. Завдяки 12-бітній матриці панель здатна відтворювати десятки мільйонів кольорів. 

Реалізоване підтримання адаптивної частоти оновлення від 20 до 120 Гц, а також просунутих графічних технологій Dolby Vision і HDR10+. Усі анімації та динамічні сцени на відео відображаються вражаюче плавно. Завдяки щільності 552 точок на дюйм зображення дуже чітке.

Продуктивність «заліза» й пам'ять

Три моделі серії працюють на базі чіпсета Qualcomm Snapdragon 8 третього покоління із потужним графічним ядром Adreno 750. Продуктивність апаратних компонентів є достатньою для стандартної багатозадачності (спілкування, вебсерфінг, перегляд відео) та мобільного геймінгу. На вибір покупців пропонується декілька варіантів конфігурації оперативної/фізичної пам'яті: 8/256, 12/256, 12/512, 16/512 Гб, 16 Гб/1 Тб.

Блок камер

Система оптики включає дві камери: 50-мегапіксельну основну й селфі-камеру із роздільною здатністю 32 Мп. Є розумний спалах, автоматичне фокусування та оптична стабілізація. Якість фото і відео відповідає флагманському статусу пристрою. Основний модуль дає можливість знімати відео у форматі 8К.

Автономна робота та зарядка

Смартфони Сяомі 14 оснащені батареями ємністю 4610 мА·г, що забезпечують більше 13 годин роботи на одному заряді в режимі вебсерфінгу і приблизно 18 годин під час перегляду відео. 

Опція 90-ватної швидкої зарядки дає можливість підзарядити гаджет із 0 до 100% за трохи більше ніж півгодини. Також реалізована бездротова зарядка потужністю 10 Вт. 

Софт

Девайс працює під управлінням багатофункціональної ОС Android 14 зі зручним інтерфейсом. Є великий набір корисних віджетів і застосунків та захист від шкідливих програм. 


Переглядів: 216
Поширень: 0

Останні новини