Стадницький округ проводить толоки на своїй території

З приходом весни толоки розпочались не лише у Вінниці, а й у інших округах. До прибирання долучились у Стадницькому старостинському окрузі. Очищення чотирьох населених пунктів округу розпочалося наприкінці березня і триватиме до початку травня.
За цей час в окрузі мають привести до ладу лісосмуги, узбіччя доріг, місця загального користування, дитячі майданчики, клумби тощо.
«В нас чотири населених пункти, в кожному весняне прибирання проходить за окремим графіком. Я щиро дякую усім людям, які згуртувалися навколо ідеї зробити нашу громаду чистішою та охайнішою. Це і освітяни, і працівники культури, комунальники та працівники старостату. Також дякую усім мешканцям, які привели до ладу території біля своїх присадибних ділянок. Маємо усі бути свідомі того, що турбота про довкілля – це і турбота про наше власне благополуччя», – зазначає староста Стадницького старостинського округу Юлія Давидюк.
Зокрема, за словами очільниці округу, в межах весняних толок, в селі Великі Крушлинці учасникам акції вдалось зібрати цілий сміттєвоз сміття (близько 35 метрів кубічних). В цьому населеному пункті прибирали лісосмуги, території водойм, узбіччя доріг та інші місця загального користування.
В Стадниці прибрали узбіччя дороги, яка сполучає Стадницю та село Сосонка. Тут також зібрали близько 35 кубометрів сміття.
В Малих Крушлинцях упорядкували клумби, пофарбували дитячий майданчик, прибрали території біля водних об'єктів та привели до ладу узбіччя вздовж однієї з магістралей.
В Гавришівці в межах ініціативи «Чиста водойма» привели до ладу понад 5 територій біля ставків. Також прибрали територію парку, розташованого біля місцевого Будинку культури.
Протягом цього та наступного тижнів нові толоки ще мають пройти у всіх населених пунктах. Загалом сезон весняного прибирання в окрузі триватиме ще протягом двох тижнів, до Великодня. Крім прибирання сміття, на території населених пунктів округу планують побілити паркани, пофарбувати лавочки та загалом причепурити громадські місця.
Джерело: ВМР


Переглядів: 459
Поширень: 0

Останні новини