ТЦК затримують далекобійників прямо на трасі, після чого ті «зникають»: подробиці

Працівники ТЦК зупиняють водіїв міжнародних рейсів аби направити до найближчого військкомату для уточнення військово-облікових даних. Після цього громадяни не повертаються до своїх автомобілів і опиняються у військових частинах або навчальних центрах. Про те, як діють військкоми щодо далекобійників, розповіли в Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України (АсМАП), передає портал Експерт.

У опублікованому відео про ситуацію з діями ТЦК розповіли президент АсМАП Леонід Костюченко та віцепрезидент Володимир Балік. Вони поспілкувалися з представниками компаній-перевізників, водії яких зустрілись з військкомами, після чого ті розповіли, що працівники ТЦК разом з поліцейськими зупиняють фури і просять пред’явити документи. Після цього пропонують проїхати у військкомат, аби уточнити дані, а далі водії «зникають». З деякими вдалось сконтактувати і вони стверджують, що їх примусили пройти військово-лікарську комісію і відразу після цього мобілізували. Тим часом автомобілі, якими вони керували, залишались на трасі, що небезпечно з точки зору збереження вантажів та відповідальності компанії-перевізника.

«До секретаріату нашої профільної асоціації звернулося кілька перевізників зі скаргами на дії працівників ТЦК та СП, котрі в прямому розумінні знімають із транспортного засобу водіїв, які виконують міжнародні перевезення і несуть відповідальність за збереження вантажу. Я наголошую на тому, що представниками ТЦК не беруться до уваги такі речі», — розповіли у відео.

Асоціація написала офіційне звернення до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, Міноборони та  Мінінфраструктури з вимогою впорядкувати дії військкомів, аби ті не забирали водіїв посеред траси.

В очікуванні відповіді в АсМАП розробили певні рекомендації для водіїв.

Зокрема, вони дійсно мають показувати перевіряльникам усі необхідні документи. Але при цьому краще, щоб вони не віддавали їх і не виходили з кабіни авто, — ідеться на відео Асоціації перевізників.

На порталах та на сторінках Facebook уряду, Міноборони, Мінінфраструктури та Сухопутних військ ЗСУ, які коментують дії ТЦК, поки не відреагували цю на заяву.



Переглядів: 596
Поширень: 0

Останні новини