Без бар'єрів: біля будинку на вул. Замостянській встановили пандус

Днями біля багатоповерхівки за адресою: вулиця Замостянська, 36 встановили другий з початку року пандус. Конструкцію, яка спрощує доступ до будинку маломобільних мешканців, а також людей з інвалідністю, встановили біля третього під'їзду.

 Новий пандус на Замостянській, 36

Пандус змонтували за кошти міського бюджету на прохання мешканців з інвалідністю. У Вінниці продовжують дбати про доступність та безбар’єрність, адже турбота – один з пріоритетів міської ради на цей рік.

Як розповідає директор департаменту житлового господарства Вінницької міської ради Віталій Місецький, такі установки досить затребувані з боку містян.

«Маємо дбати про комфортність пересування містом. Люди з інвалідністю чи ті, які мають маленьких дітей, не повинні відчувати додаткових незручностей. Крім того, питання міської мобільності набуває особливої актуальності у зв'язку з тим, що з війни повертається чимало військових з тими чи іншими пораненнями, тому ми маємо докладати зусиль, щоб у міру можливостей створити у місті комфортні умови пересування для маломобільних містян», – каже Віталій Місецький.

 Зручний заїзд до під'їзду

Пандус встановили за короткий термін, щоб не створювати мешканцям зайвих незручностей протягом тривалого часу.

Загалом цьогоріч у Вінниці у плані облаштування ще трьох пандусів.

Якщо мешканці будинку бажають, щоб біля їхнього під’їзду з’явився пандус, вони можуть звернутися до департаменту житлового господарства. Номер телефону: (0432) 59-51-24.

Рішення про облаштування такої конструкції ухвалюватимуть на підставі того, чи проживають у будинку маломобільні групи населення, а також зважаючи на технічні та фінансові можливості.

Джерело: ВМР



Переглядів: 304
Поширень: 0

Останні новини