Ще 70 тисяч на місяць військовим, право на демобілізацію та відстрочку: деталі нового закону

«Дотисли +70 тисяч доплат військовим!», – пише на своїй Facebook-сторінці депутат Олексій Гончаренко.

Верховна Рада проголосувала за постанову, щоб Уряд додав 70 тисяч гривень на місяць тим, хто безпосереньо воює «на нулі».

За - 321 голос.

Тобто, окрім зарплати (20-25 тисяч) і бойових (100 тисяч), захисники мають ще отримувати +70 тисяч.

«Нарешті достили це. Бо це в першу чергу про мотивацію і справедливість для тих, хто тримає фронт на своїх плечах», – додає Гончаренко.

За його словами, норма про доплати 70 тисяч була в мобілізаційному законопроєкті, але в останній момент її прибрали. Бо «у влади не в пріоритеті грошове забезпечення наших героїв».

Також, народний депутат повідомив про те, що військовослужбовці, які пройшли через полон, отримали право на демобілізацію. Ця норма передбачена в мобілізаційному законі, який ухвалили сьогодні. Демобілізація тих, хто пройшов полон, буде відбуватись за власним бажанням. Тобто якщо військовий чи військова хоче залишитись у війську – це їхнє право.

Окрім цього, опікуни, і всиновлювачі тепер мають право на відстрочку і на звільнення з військової служби. Це теж передбачено у новому мобілізаційному законі, який сьогодні ухвалила Рада (№10449). Раніше було - що відстрочка була, а права на звільнення не було. Тепер така норма є.

«Я нещодавно подав законопроєкт щодо цього і добивався встановлення відповідної норми. Нарешті все є!» – пише Олексій Гончаренко.



Переглядів: 354
Поширень: 0

Останні новини