Вперше в історії тхеквондо Вінниччини спортсмени з МДЮСШ № 2 стали чемпіонами

Вперше в історії тхеквондо Вінницької області в олімпійській програмі спортсмени з МДЮСШ № 2 здобули титули чемпіонів

У столиці Північної Македонії Скоп’є відбулись рейтингові міжнародні змагання «SKOPJE OPEN RAMUS» – етап Кубка світу з тхеквондо. На турнірі Вінницю представили спортсмени з міської дитячо-юнацької спортивної школи № 2, які здобули золоту та дві бронзові нагороди. До складу команди увійшов і новачок, для якого цей турнір став дебютним.

На спортивну подію з’їхались представники збірних команд багатьох країн світу, чемпіони та призери чемпіонатів Європи, світу, Всесвітнього Гран-прі та Олімпійських Ігор.

Були спортсмени з понад 120 команд та 38 країн.

Тренерка МДЮСШ № 2 Аліна Новинюк зазначила, що вперше в історії тхеквондо Вінницької області в олімпійській програмі серед юніорок чемпіонкою стала Ірина Чесалкіна. Дівчина виступала у ваговій категорії 49 кг й перемогла двох сильних суперниць із Сербії та представницю Швеції у фіналі.

Бронзовим призером став Ілля Головатюк – 68 кг.

«Ілля також вперше в історії тхеквондо нашої області (ВТФ) в олімпійській програмі став переможцем. Він у першому бою впевнено переміг суперника із Туреччини, у другому – суперника із Македонії. І лише у третьому бою поступився спортсмену із Чорногорії», – говорить Аліна Новинюк.

Дебютував на міжнародних рейтингових змаганнях – Роман Соловей (кадети 45 кг). У цьому році він зайшов у вищу вікову групу та виборов бронзову нагороду.

Роман Кумар зайняв почесне п’яте місце на «SKOPJE OPEN RAMUS».

У підсумку вінницька команда на міжнародному рейтинговому турнірі – етап Кубка світу – зайняла шосте командне місце серед 106 команд.

«Наші спортсмени здобули високий міжнародний рейтинг та вагомі бали для потрапляння у національну збірну команду України! Змагання такого класу можна зрівняти майже з рівнем чемпіонату Європи. Дуже важко пройти навіть один поєдинок. Але в цей раз наша підготовка та досвід нарешті почали давати високий міжнародний результат спортсменам! Вдалося пройти багато поєдинків і вибороти довгоочікувані нагороди», – зазначає тренерка МДЮСШ № 2 Аліна Новинюк.

Джерело: ВМР



Переглядів: 485
Поширень: 0

Останні новини