Дівчинка з Краматорська, яка втратила ноги через війну, візьме участь у Бостонському марафоні

Постраждала внаслідок ракетного удару росіян по вокзалу в Краматорську 12-річна Яна Степаненко, яка втратила обидві ноги, візьме участь у Бостонському марафоні. Про це повідомляє DIVOCHE.MEDIA у своєму Instagram.

 Яна на півмарафоні у Львові

Під час ракетного удару Яна втратила обидві ноги, її мама, Наталія – одну, її брат, на щастя, уникнув травм. Батько та вітчим Яни загинули на війні.

 Яна з мамою Наталією та братом

Бостонський марафон — один з найстаріших і найпрестижніших у світі марафонських забігів, найстаріший з марафонських забігів, що проводяться щорічно.

Дівчинка два місяці посилено готується до забігу на п’ятикілометрову дистанцію. Вона два рази на тиждень займається у Національному реабілітаційному центрі «Незламні» (Unbroken) із фізтерапевтом  та на велотреку та стадіоні з професійними тренерами бігового клубу PROBIG.

 Яна готується до світового марафону

Взяти участь у марафоні Яну запросила американська фундація One World Strong, що допомагає ветеранам і цивільним, які постраждали внаслідок терактів та військових дій.

Своїми діями дівчинка хоче нагадати світу, що війна в Україні триває, діти та дорослі продовжують гинути та отримувати важкі поранення.

За допомогою цього марафону Яна хоче зібрати 615 тисяч гривень на спортивний протез для важкопораненого 30-річного захисника Олександра Рясного, пацієнта центру «Незламні», який втратив праву ногу на Запорізькому напрямку.

Фото: DIVOCHE.MEDIA



Переглядів: 341
Поширень: 0

Останні новини