У грецькому зоопарку народилося рідкісне карликовове бегемотеня (фото)

Нещодавно в Афінському зоопарку Аттіка народилося рідкісне карликове бегемотеня. Про це повідомляє BBC News Ukrainian. Цей вид бегемотів перебуває під загрозою зникнення, тому його народження є важливою і захопливою подією задля можливості відновлення популяції.

Бегемотеня також стало першим, що народилося в цьому зоопарку протягом десятиліття.

 Карликове бегемотеня

Пітер Грос, експерт з дикої природи та ведучий Mutual of Omaha's Wild Kingdom, каже, що народження є «важливим і захопливим моментом», враховуючи те, який цей один бегемотик може вплинути на увесь вид.

Експерт пояснює, що розведення цього виду, карликових бегемотів, є нелегкою справою.

Алісія Гугенбум, головна доглядачка відділу савани в зоологічному парку Аттіка, і саме вона піклується про карликових бегемотів. Гугенбум говорить, що в жовтні вона та інші доглядачі зоопарку помітили, що «живіт нашої самки бегемота трохи більший, ніж зазвичай».

 Мама бегемотика Ліззі та сам новонароджений

«Того ж тижня команда ветеринарів провела ультразвукове дослідження, яке, підтвердило підозри про вагітність. Але нам потрібно було зробити значно більше, ніж просто спостерігати та чекати. Ми фактично тренували вагітну самку, щоб вона могла ставати у позу, потрібну для проведення УЗД та інших обстежень. Ми також регулярно перевіряли, чи має вона молоко. Потім була підготовка до пологів», – каже доглядачка.

Доглядачка каже, що дитинча сповнене сил, енергії та вже подвоїло свою вагу з народження.

Фото: Getty, Reuters, Attica Zoological Park.



Переглядів: 395
Поширень: 0

Останні новини