«Пішов воювати, бо хлопцям потрібна допомога»: Вінниця проводжає в останню путь Захисника Сергія Чуприну

Сьогодні, 1 квітня, Вінниця прощається із Захисником України, воїном 116-ї окремої механізованої бригади Сергієм Чуприною. Він воював на Запорізькому напрямку та прийняв там свій останній бій.

Сергій Павлович Чуприна народився 17 липня 1980 року у Вінниці, де ріс та навчався. Після закінчення школи №15, вступив до Вінницького національного технічного університету на факультет машинобудування. Працював за спеціальністю інженера.

На фронт Сергій Чуприна пішов у грудні 2022 року.

«До того, як пішов служити, Сергій допомагав армії, волонтерив, як і всі зараз. А потім пішов захищати Батьківщину в складі війська. Казав, що хлопцям потрібна допомога», – згадує брат Сергія, Євген.

Сергій Чуприна воював у складі 116-ї окремої механізованої бригади. Боронив країну на Запорізькому напрямку. Востаннє прийняв бій під селом Роботине 26 липня 2023 року.

«Це була людина з великим серцем. Турботливий син, що завжди намагався допомогти мамі, хороший брат, з яким пліч-о-пліч можна було зробити будь-яку роботу, хороший чоловік і батько, вправний капітан гандбольної команди, що за допомогою мудрості і виваженості міг вирішити будь-які суперечки на полі. До його думки завжди прислухалися і поважали. Колеги говорять про нього, як працьовитого, ініціативного і відданого своїй справі працівника. Усі ми до останнього сподівалися отримати звістку, що Сергій живий, але, на жаль, воїн повернувся додому на щиті. Заради нашого майбутнього, майбутнього наших дітей Сергій віддав своє життя…» – говорить близький друг Сергія.

Відспівування воїна відбудеться 1 квітня о 12:00 в Спасо-Преображенському соборі. О 13:00 Героя поховаються на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Вічна пам’ять Герою, який віддав своє життя за нашу свободу. Ніколи не забудемо!

Джерело: ВМР



Переглядів: 525
Поширень: 0

Останні новини