П'ятдесят тисяч доларів за посаду ректора одного з університетів Вінниччини: ДБР викрили шахраїв

Працівники ДБР за сприяння СБУ завершили досудове розслідування стосовно двох осіб, які використовували фальшиві посвідчення посадовців парламенту. Вони намагалися вплинути на результати виборів ректора в одному з університетів Вінниччини незаконним способом. Обвинувальний акт направлено до суду.

Про це повідомили у прес-службі ДБР.

Один з обвинувачених представлявся головою антикорупційного комітету при ВРУ, а інший - керівником відокремленого підрозділу антикорупційного комітету при Верховній Раді у Вінницькій області. Вони пропонували "допомогу" одній із кандидаток на посаду ректора за 50 тисяч доларів США. Аферисти обіцяли «залучити власні зв’язки в органах влади» та забезпечити обрання кандидатки без перешкод.

Також обидва чоловіки натякали, що їх пропозиція може зацікавити інших, хто бажає отримати керівну посаду. Жінка, хоч і проявила зацікавленість словами, одразу звернулася до правоохоронців.

Правоохоронці затримали фігурантів, коли ті отримували аванс у розмірі 20 тисяч доларів. Встановлено, що вони не мають жодного стосунку до роботи в антикорупційних органах чи парламенті.

Обидва фігуранти обвинувачуються у підбурюванні до надання неправомірної вигоди та заволодінні чужим майном шляхом обману (ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369 КК України).

"Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна. Процесуальне керівництво здійснює Вінницька обласна прокуратура", - зазначено у повідомленні.


Теги: злочини

Переглядів: 363
Поширень: 0

Останні новини