Вінницька громада сьогодні прощається із Захисником Андрієм Цвяхом

Вінниця знову схилила голову… На щиті додому повернувся Цвях Андрій Сергійович.

Воїн боронив Україну ще 2014-2015 рр. в АТО, а згодом, на початку повномасштабного російського вторгнення, знову став на захист Батьківщини. Вже з 24 лютого Андрій перебував брав участь у бойових діях. Герой воював у складі 57-ої окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка. Брав участь у запеклих та важких боях на Донецькому, а потім на Харківському напрямках.

Воїн загинув 18 березня цього року поблизу села Синьківка Куп’янського району. Йому було всього 40 років… Вдома на нього чекали дружина та одинадцятирічний син.

Народився Андрій Цвях 10 жовтня 1983 року у Вінницьких Хуторах. Після закінчення місцевої школи розпочався його трудовий шлях.

«Андрій був добрим та трудолюбивим. З малечку допомагав мамі, брався за будь-яку роботу, щоб принести гроші в сім’ю. Таким залишився на все своє життя, – розповідає дружина полеглого Героя Олена. – У зоні АТО він не лише набув бойовий досвід, а й професію механіка-електрика. Довгий час працював у Вінниці у тролейбусному депо, а останніми перед війною роками на Стрижавському кар’єрі…»

Церемонія прощання із Андрієм Цвяхом розпочнеться о 10:00 біля його будинку у Вінницьких Хуторах за адресою: вул. П. Тичини, 11.

Поховають воїна о 13:00 на кладовищі на вул. Генерала Шаповала.

Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Джерело: ВМР



Переглядів: 340
Поширень: 0

Останні новини