Незаконно отримав понад 1300 блістерів обмежених в обігу таблеток: на Вінниччині судитимуть зловмисника

Підсудний уклав угоди про надання медичних послуг з приватними медзакладами у Києві, використовуючи неправдиву інформацію про свій стан здоров'я. Протягом трьох років, з 2020 по 2023, він незаконно отримав понад 1300 блістерів обмежених в обігу таблеток.

У Відділі комунікації поліції Вінницької області повідомили, що під час досудового розслідування виявлено, що вінничанин подавав у медичні заклади недостовірну інформацію про те, що не приймає замісну терапію в інших закладах охорони здоров'я. Після укладання угод про медичні послуги йому виписували рецепти на медичні препарати, які містять наркотичні речовини.

За цими рецептами він незаконно отримав більше 13 тисяч таблеток медпрепаратів обмежених в обігу. Оцінюється, що вартість цих таблеток на чорному ринку може сягати майже 2 мільйонів гривень.

Злочинна діяльність обвинуваченого задокументована оперативниками Управління боротьби з наркозлочинністю, слідчими Відділу поліції№1 Вінницького районного управління поліції за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури.

Згідно з обвинуваченням, зловмисника звинувачують у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 308 Кримінального кодексу України (Викрадення, привласнення, вимагання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів чи заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем).

"Такий злочин карається позбавленням волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна", - йдеться в повідомленні.



Переглядів: 387
Поширень: 0

Останні новини