Українські військові знищили російські кораблі "Ямал" та "Азов": подробиці

Українські війська вразили об'єкти російських окупантів у Севастополі, внаслідок чого були зруйновані два десантні кораблі РФ та центр зв'язку, - повідомляє редакція РБК-Україна.

За останньою інформацією, українські військові атакували великі десантні кораблі "Ямал" та "Азов". Крім того, було уражено центр зв'язку російських окупаційних військ, а також кілька об'єктів інфраструктури Чорноморського флоту Росії у тимчасово окупованому Севастополі. 

Що відомо про ці кораблі 

"Ямал" - це великий десантний корабель проєкту 775, побудований у 1987 році і базується у Чорноморському флоті РФ. Його екіпаж складається з 87 осіб. На кораблі можуть бути встановлені дві артилерійські установки, дві реактивні системи залпового вогню та чотири зенітки. Вміщує до 500 тонн техніки та вантажів і до 225 десантників.

"Азов" - також великий десантний корабель проєкту 775, що входить до складу 197-ї Бригади десантних кораблів РФ. Він був спущений на воду у 1989 році. Весною 2022 року корабель знаходився на ремонті на 13-му судноремонтному заводі міста Севастополь. Характеристики "Азова" аналогічні "Ямалу". Корабель може перевозити техніку та морпіхів, а також обладнаний димовою завісою.



Переглядів: 504
Поширень: 0

Останні новини