Найкращі компактні планшети: ТОП-2024

Сьогодні більш популярними є планшетні ПК із діагоналлю 11-12 дюймів, однак компактні 8-дюймові моделі користуються попитом у окремої категорії споживачів. Вони підходять для спілкування, читання, вебсерфінгу та ведення сторінок у соцмережах. Ми підготували рейтинг актуальних станом на березень 2024-го року планшетів 8-10'' з гідною продуктивністю і автономністю. Усі бажаючі можуть переглянути якісні та надійні планшети на сайті інтернет-супермаркету алло.юа. 

1. Apple iPad mini 6

Компактний «яблучний» планшет із потужним «залізом» і яскравим (максимум — 500 кд/м²) дисплеєм Liquid Retina. Завдяки матовому покриттю контент на екрані зручно переглядати в умовах природного та штучного освітлення. Пристрій працює на базі фірмового 64-бітного 5-нм чіпсета Apple A15 Bionic із системою обчислення на базі штучного інтелекту Neural Engine. Є підтримання актуальних протоколів бездротової передавання даних 4G, Wi-Fi 6 і Bluetooth 5.0. Вбудована батарея забезпечує до 10 годин роботи в автономному режимі. Доступна опція 20-ватної швидкої зарядки. 12-мегапіксельна основна камера підтримує кінематографічну стабілізацію та портретний режим. Селфі-камера на 7 МП оснащена фірмовою функцією «у центрі кадру».

2. Samsung Galaxy Tab A7 Lite

Рейтинги мобільних девайсів рідко можуть обійтися без моделей виробництва Samsung. Цей бренд є також одним із лідерів ринку планшетів. Пристрій із 8,7-дюймовим екраном працює під управлінням чіпсета MediaTek Helio P22T, що має 8 ядер. Модель Galaxy Tab A7 Lite відмінно справляється із багатозадачністю, надійно працює під час перегляду фільмів і роботи в графічних редакторах. Вбудовані стереодинаміки із технологією AKG видають достатньо гучний та чистий як для планшетника звук. В операційній системі є надійний антивірусний софт від McAfee і Knox. Розблокування пристрою відбувається з допомогою сканера обличчя Face ID. Камера на задній панелі із роздільною здатністю 8 МП дає можливість знімати відео у форматі FullHD.

3. Blackview Tab 13

Бюджетний девайс, оснащений достатньо продуктивним процесором MediaTek Helio G85 і яскравим дисплеєм із діагоналлю 10 дюймів. Відмінний варіант у якості пристрою для мультимедіа-розваг. Ще однією чеснотою є компактний та легкий (450 г) пластиковий корпус, що гарантує зручність транспортування. Акумулятор ємністю 7280 мА·г дає можливість пропрацювати без підзаряджання до 10 годин в інтенсивному режимі використання. Об'єм постійної пам'яті можна збільшити з допомогою карт формату microSD. Основна та фронтальна камери забезпечують хорошу якість картинки під час відеодзвінків.

4. Oukitel Pad RT2

Компактна 10-дюймова модель із міцним і стійким до пошкоджень корпусом. Підходить для використання в польових умовах. Поєднання можливостей чіпа MediaTek MT8788 та 8 ГБ «оперативки» забезпечує гідний рівень продуктивності. Завдяки ємній вбудованій батареї на 20 тисяч мА·г девайс може працювати на одному заряді близько двох діб. Екран формату Wide UXGA відтворює чітке й барвисте зображення. Крім того, є опція швидкої зарядки.


Переглядів: 416
Поширень: 0

Останні новини