На Вінниччині заарештували директора одного з енергопідприємств за вимагання хабара (фото та відео)

Підозрюваному загрожує до семи років ув'язнення. Під час попереднього розслідування він буде триматися в слідчому ізоляторі.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції у Вінницькій області.

За словами заступника керівника слідчого управління Євгена Кронівця, з грудня 2023 року, 56-річний директор одного з енергетичних підприємств у місті Вінниця вимагав від керівника приватного підприємства 300 тисяч гривень. В обмін на цю суму зловмисник обіцяв допомогти у безперешкодному погодженні технічних умов для підключення об'єкта підприємницької діяльності до електромережі.

Підозрюваний наголосив, що у випадку невиплати вказаної суми, процедура підключення може затягнутися приблизно на 10 років.

Нещодавно, 15 березня, слідчі з обласного управління поліції та оперативники Управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області, за процесуального керівництва обласної прокуратури, затримали правопорушника під час спроби отримати неправомірну вигоду.

Під час оперативних дій поліцейські вилучили гроші, які були отримані шляхом злочинної діяльності, а також оригінали документів, за які вимагався хабар.

"Встановивши наявність достатніх доказів слідчі слідчого управління ГУНП У Вінницькій області повідомили чоловіку про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 368-3 (Пособництво в одержанні службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми неправомірної вигоди для себе за вчинення дій з використанням наданих їй повноважень в інтересах того, хто надає таку вигоду, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди) Кримінального Кодексу України, за що йому загрожує до семи років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна", - зазначено у повідомленні.

Суд вирішив застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, з можливістю внесення застави.



Переглядів: 388
Поширень: 0

Останні новини