Поділися своєю творчістю: розпочався прийом заявок на участь в конкурсі «Вінниця у коміксах»

У Місті ідей вже вдруге серед дітей та молоді проведуть конкурс «Вінниця у коміксах». Організатори запрошують талановитих юних жителів міста та підлітків, що є внутрішньо переміщеними особами, зареєстрованими у Вінницькій громаді, поборотись за перемогу у конкурсі та отримати чудові призи.

Метою конкурсу, заснованого ГО «Простір Розвитку Особистості Бібліофан» та КП ВМР «Офіс туризму Вінниці», є популяризація туристичних мість Вінниці, виховання патріотизму серед дітей та молоді, розвиток їхнього творчого потенціалу, спонукання в ігровій формі до вивчення історії, культури і традицій рідного міста.

Вперше конкурс провели у 2023 році. Заявки подали більше 20 учасників віком 12-15 років, серед робіт яких було обрано 5 найкращих: 3 в номінації «Професіонали» (учні мистецьких шкіл та студій) і 2 в номінації «Аматори». Після визначення переможців було видано друкований збірник коміксів.

Цьогоріч вікову межу для конкурсантів збільшили до 16 років. Тематикою робіт є будь-які визначні місця або архітектурні памʼятки Вінниці, розповіді про видатних постатей з історії Вінниці або вигаданих персонажів, які мандрують нашим містом.

Конкурс складатиметься з 2 етапів.

Для участі в 1-му турі потрібно з 18 березня до 5 квітня відправити на електронну адресу vinnytsia.tourism@gmail.com сканкопію творчої роботи, фотографію автора, анкету учасника і текстовий файл з коротким описом малюнків.

У другий тур пройде до 10 учасників.

Їх оберуть журі, серед яких Наталя Стафійчук, директорка Вінницької художньої школи,  Ірина Ісова, голова ГО «Простір розвитку особистості Бібліофан», Тетяна Маєвська, директорка Офісу туризму Вінниці, Олександр Нікітюк, голова ГО «Лабораторія актуальної творчості» та Роман Крижанівський, видавець і автор коміксів.

Переможці отримають дипломи, друковані примірники збірки коміксів, сертифікати на безкоштовні екскурсії від КП «Офіс туризму Вінниці» та призи від партнерів.

Детальніше про умови, критерії оцінювання робіт, а також зразок анкети учасника можна дізнатися за посиланням.

За додатковою інформацією звертайтесь до організаторів за телефоном: + 38 (096) 775-67-95

А за новинами про перебіг конкурсу стежте на його сторінках в Facebook: та Instagram.

Джерело: ВМР



Переглядів: 344
Поширень: 0

Останні новини