Вінницькі слідчі вручили підозру експосадовцю за незаконне захоплення земель Міноборони: що відомо

Як повідомляє Головне управління Національної поліції у Вінницькій області, у результаті неналежного контролю колишнього керівника охорони за несенням служби підлеглими, були спричинені тяжкі наслідки державним інтересам. Чоловіку загрожує до п'яти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

За інформацією слідства, 57-річний фігурант справи, обіймаючи на той час посаду начальника охорони одного з відділів державної установи, через нездійснення належного контролю за несенням служби підлеглими щодо охорони земельних ділянок, котрі відносяться до земель Міністерства оборони України, допустив самовільне зайняття частини земельної ділянки площею 7,5 га сторонніми особами та використання її за нецільовим призначенням – незаконному здійсненню посівів та вирощування сільськогосподарської продукції.

За висновком судово-економічної експертизи, заподіяні збитки становлять більш ніж 400 тисяч гривень.

Працівники слідчого управління ГУНП у Вінницькій області повідомили фігуранту про підозру вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам).

Оперативний супровід досудового розслідування здійснює Управління СБУ у Вінницькій області, а процесуальне керівництво – спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.



Переглядів: 403
Поширень: 0

Останні новини