На Вінниччині провели перше засідання Ради безбар’єрності при ОВА – детальніше про план реалізації

«Безбар’єрність має стати обов'язковою суспільною нормою», –  наголосив голова ОВА Сергій Борзов під час першого засідання Ради безбар’єрності за участю керівників громад та районних військових адміністрацій.

На засіданні держслужбовці підбили підсумки своєї роботи за минулий рік, та окреслили ключові питання – безбар’єрність освітнього простору, доступність в закладах охорони здоров'я та культури, спортивних закладах, ЦНАПах.

«Аналізуємо вдалі та невдалі кроки. Робимо висновки. Нам ще є над чим працювати. Безбар’єрність – це значно більше, ніж пандус біля під’їзду чи табличка зі шрифтом Брайля. Це можливість для кожного бути мобільним, працювати і вчитися, мати доступ до інформації, без перешкод отримувати державні послуги, розвиватися і повноцінно жити. В умовах війни безбар’єрність - це надважлива потреба для багатьох українців, особливо для наших захисників і захисниць. На жаль, кількість тих, хто отримав інвалідність внаслідок війни, постійно зростає. Тому пріоритет 2024 року – робота в громадах», –  резюмував голова ОВА.

Сергій Борзов також нагадав, що з ініціативи Першої леді України «Без бар’єрів» прийнято Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року та затверджено план заходів з її реалізації. На рівні області затверджений Регіональний план заходів на 2023-2024 роки.



Переглядів: 268
Поширень: 0

Останні новини