У Вінниці запрацювали перші в Україні Муніципальні центри рекрутингу

Це спільний проєкт Вінницької міської ради та 120-ї окремої бригади Вінницької ТрО, тож рекрутерами центру є військовослужбовці цієї бригади.

«На жаль, війна триває. Ми усі маємо розуміти, що армію у капусті не находять, тому маємо доносити людям, що є вакансії, що потрібно долучатися до Збройних Сил максимально там, де вони будуть корисними, щоб ми наближали нашу Перемогу», – каже інструктор з військового рекрутингу Вінницького міського об'єднаного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, головний сержант Юрій Зелений.

«Міський голова доручив виділити додаткові місця в наших Прозорих офісах, для організації роботи таких рекрутингових центрів. Центр надання адміністративних послуг забезпечив представників 120-ї окремої бригади не лише приміщеннями, а й укомплектував робочі місця всією необхідною офісною технікою», – зазначає директорка департаменту адміністративних послуг Вінницької міської ради Ірина Копчук.

У Муніципальних центрах рекрутингу повістки не видаватимуть, натомість, тут очікують вмотивованих громадян України віком від 18 років без обмеження статі. За словами головного сержанта Юрія Зеленого, звернувшись до центру, люди зможуть самі обрати собі посаду за обраним фахом.

Станом на сьогодні 120 бригаді ТрО потрібні водіії, бойові медики та стрілки. Також, є потреба в кухарях, логістах, менеджерах та людях, які пов'язані зі сферою ІТ.

«Я зробив пропозицію нашому керівництву, начальнику нашого об'єднаного міського територіального центру, започаткувати певну програму лояльності. Бо дійсно люди бояться, з якихось інших причин не являються в ТЦК, а вже є повістка на руках. Ми пропонуємо вихід з цієї ситуації. Якщо боїтесь відвідати ТЦК, приходьте в Муніципальні центри рекрутингу і самі обирайте собі посаду та служіть зі своїми», – зазначає Юрій Зелений.

Крім того, як зазначає Юрій Зелений, вінницький центр рекрутингу є унікальним, тим що тут надають послуги не лише з рекрутингу, а й з навчання.

«Тому якщо хтось з абітурієнтів ще не визначився, планує, чи, можливо, його це зацікавило, він може звернутися в будь-який із центрів і отримати повну консультацію про вищі військові навчальні заклади, про сержантські коледжі військовим, отримати перелік документів та повний спектр послуг, який надає військовий рекрутинг».

Як розповідає координатор відкриття рекрутингових центрів солдат Роман Ковальський, при зверненні до центрів для людини спробують знайти найкращий варіант, зважаючи на її цивільні та військові спеціальності.

Муніципальні центри рекрутингу працюють за адресами:

просп. Космонавтів, 30, ном.тел.: 098 050 51 10;

вул. Замостянська, 7, ном. тел.: 097 953 60 32;

вул. Брацлавська, 85, ном. тел.: 098 557 56 32.

Час роботи – з 8:30 до 16:00.

Наразі у відділенні «Замостя» в центрі рекрутингу створено п'ять робочих місць, у відділенні «Старе місто» – три, а у відділенні ЦНАП «Вишенька» – одне робоче місце (№ 48, де працюють два військовослужбовці).

Джерело: ВМР



Переглядів: 427
Поширень: 0

Останні новини