На Вінниччині посадовець завдав шкоди лісовим ресурсам на 58 млн грн: йому повідомили про підозру

За процесуального керівництва Спеціалізованою екологічною прокуратурою Вінницької області було оголошено про підозру директорові Державного підприємства "Могилів-Подільське лісове господарство" у перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки (частина 3 статті 365 Кримінального кодексу України).

Відповідно до результатів слідства, протягом 2020–2021 років зазначений посадовець, не пройшовши процедуру отримання висновку щодо оцінки впливу на довкілля, незаконно виписував лісорубні квитки для здійснення суцільної рубки на території лісництва.

На основі цих документів укладалися угоди з підприємцями щодо надання лісозаготівельних послуг, які призводили до незаконного вирубу дерев різних порід та діаметрів.

Слідством встановлено 5 епізодів видачі лісорубних квитків, на підставі яких було зрізано майже 10 тисяч дерев та завдано шкоди довкіллю на суму 58 млн грн.

За вчинення інкримінованого злочину передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування здійснюється слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Хмельницькому.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Переглядів: 390
Поширень: 0

Останні новини