У Чорному морі Україна диктує свої умови: знищення ворожих кораблів

Україна перехопила ініціативу управління ситуацією в Чорному морі, але противник адаптується до нових викликів та швидко реагує на них.

Про це повідомляє РБК-Україна.

За словами речника Військово-морських сил Збройних сил України Дмитра Плетенчука, у поточному році складно прогнозувати, що очікує Україну. Не слід виключати з уваги корабельний склад противника, оскільки Росія адаптується до нових викликів і реагує на них. Це означає, що планування нових операцій щодо знищення ворожого флоту потребує більш детального та злагодженого підходу.

"Загалом, можемо говорити про позитивну тенденцію наших дій у Чорному морі. Зокрема, можна констатувати, що ініціатива сьогодні на нашому боці. У цій справі ініціатива багато важить, оскільки зʼявляється можливість навʼязувати свої умови ведення бойових дій. Станом на зараз у нас це виходить, але ми маємо працювати й надалі. Оскільки, за словами командувача ВМС ЗСУ (Олексій Неїжпапа, командувач ВМС ЗСУ, - ред.), кожне судно під військовим прапором у Чорному морі для нас є законною ціллю", - додав він.

Нагадаємо, наші воїни знищили не один ворожий корабель. Так, 1 лютого стало відомо про знищення спецпізрозділом ГУР МО "Group 13" ракетного корабеля "івановєц". Вже 14 лютого, військові повідомили, що 4 лютого було знищено великий десантний корабель «цезарь куніков».

Зокрема, нещодавно, 5 березня, стало відомо, що спеціальний підрозділ Головного управління розвідки Міністерства оборони України, відомий як “Group 13”, атакував  патрульний корабель чорноморського флоту рф «cєрґєй котов». На борту якого перебувало щонайменше 27 членів екіпажу.



Переглядів: 571
Поширень: 0

Останні новини