У Вінниці провели літературну годину «Шевченко мовами світу»

У заході взяли участь учні №1, №2 та студенти Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського. Школярі та здобувачі вищої освіти декламували поезію великого Кобзаря не тільки українською, а й англійською, французькою, німецькою, іспанською, японською та іншими мовами, віддаючи шану визнаному світом генію української літератури.

«Це була надзвичайна подія, де в універсальній мові Тараса Шевченка розквітає різноманіття світових голосів. Сила та глибина Шевченкового творчого спадку є у всіх куточках світу. Його слова об’єднують нас і не важливо скільки минуло часу, він завжди для нас залишиться величним пророком», – розповіла учасниця літературного вечора Ольга Коломієць.

Присутні змогли віртуально побувати у місцях, де ріс, жив та творив Тарас Григорович, а також взяли участь у вікторині «Відомий та невідомий Шевченко».

Директорка КЗ «Вінницька міська централізована бібліотечна система» Олена Заквацька наголосила, що творчість Тарас Шевченко має величезний вплив та значення для нового покоління свідомих українців.

«Він є національним героєм, видатним поетом і художником, чий вплив на українську культуру та літературу надзвичайно важливий. Переклади творів Тараса Шевченка мовами світу є важливими, оскільки дозволяють донести українську літературу та культуру до світової спільноти. Через них можна відкрити для іноземців Шевченкову глибину, розширити розуміння його літературної спадщини, соціальну та політичну активність митця, патріотизм та любов до України», – каже Олена Заквацька.

На завершення літературного вечора активні учасники отримали грамоти від організаторів.



Переглядів: 412
Поширень: 0

Останні новини