У Вінниці працює амбулаторне відділення малоінвазивної гінекології з сучасним обладнанням для обстежень: адреса та процедури

У Вінниці у міській клінічній лікарні №1 працює відділення малоінвазивної гінекології, пише ВМР.

З 1 листопада, після приєднання пологового будинку до МКЛ №1 та створення багатопрофільної кластерної лікарні №1, у закладі відкрили нове відділення.

У ньому є спеціально оснащений кабінет з офісним гістероскопом та кабінет патології шийки матки.

За допомогою обладнання медики проводять комплексне обстеження пацієнток задля своєчасного виявлення патологій.

Відділенням малоінвазивної гінекології завідує Наталія Степанівна Синюшко. У відділенні працюють два лікарі і два акушери.

Відділення малоінвазивної гінекології оснащені гінекологічними кріслами-трансформерами та сучасним апаратом (гістероскопом) для огляду. На екрані пристрою лікар бачить внутрішню порожнину матки та може виявити патологічні процеси в її порожнині. Загалом з початку роботи відділення малоінвазивної гінекології провели 243 гістероскопічні процедури.

«Вчасне діагностування захворюваності – це запорука того, що можна буде швидше і ефективніше провести лікування. За допомогою офісного гістероскопа ми можемо виявляти патологічні процеси, проводити забір для гістологічного дослідження. Це дає змогу вчасно виявити захворювання та скерувати пацієнтку на лікування або в гінекологічне відділення закладу, або за необхідності – на консультацію до онкологів», – розповідає завідувачка малоінвазивної гінекології Наталія Синюшко.

Як зазначають медики, метод офісної гістероскопії є обов'язковим щорічним скринінговим методом для всіх пацієнток у віці 50+, оскільки вони знаходяться в зоні ризику з доброякісних/злоякісних захворювань шийки та порожнини матки. Загалом з початку роботи відділення малоінвазивної гінекології провели 243 гістероскопічні процедури.

Зазначається, що кабінети малоінвазивної гінекології інклюзивні, з безбар’єрним доступом для всіх пацієнток, в тому числі з інвалідністю.



Переглядів: 510
Поширень: 0

Останні новини