Вживайте волоські горіхи для здоров'я серця і підтримки ваги

Згідно з останнім дослідженням, вживання щоденної порції волоських горіхів ефективно захищає літніх людей від хвороб серця і не сприяє набору зайвої ваги. Про це пише medicalanswers.com.ua.

У рамках спільного проекту науковці з Іспанії та США дослідили вплив волоських горіхів на ризик серцево-судинних захворювань. Експеримент проводився на понад 700 літніх учасниках протягом двох років.

Учасників розділили на дві групи: одні щодня споживали порцію горіхів, інші – ні. Кількість горіхів варіювалася від 30 до 60 грамів на день.

Дослідники виявили, що ті, хто споживав волоські горіхи, покращили показники серцево-судинного здоров’я, при цьому їхня вага залишалася незмінною.

"У них значно знизилися показники шести з десяти біомаркерів запального процесу, які пов'язані з ризиком серцево-судинних захворювань. При цьому вживання горіхів не призвело до збільшення ваги", – підкреслили експерти.

Вони також нагадали, що попередні дослідження підтверджували здатність волоських горіхів знижувати рівень холестерину, що відкладається на стінках артерій.



Переглядів: 450
Поширень: 0

Останні новини