Схуднення без зусиль: їжте цю закуску і худніть в районі живота і стегон

Нещодавно довгий час вважалося, що горіхи – це висококалорійний продукт, що потребує обережного споживання, оскільки може призвести до набору зайвої ваги. Проте, за даними нового дослідження, опублікованого у виданні Nutrients, стало зрозуміло, що горіхи не лише не викликають набору ваги, але й можуть сприяти втраті абдомінального жиру, особливо в районі живота. Про це пише oknews.in.ua.

Дослідження проводили вчені з Медичного центру Університету Вандербільта на протязі 22–36 років серед 84 дорослих, які входили до демографічної групи з підвищеним ризиком метаболічного синдрому (MetSx), що підвищує ймовірність серцевих захворювань та діабету.

Дослідження показало, що група, яка вживала горіхи, мала помітні переваги для здоров'я. Учасники, які споживали горіхи, не виявили жодних змін у споживанні енергії або ваги протягом 16 тижнів.

Особливо для жінок, споживання горіхів призвело до зменшення абдомінального жиру, що може знизити ризик метаболічного синдрому, діабету та серцевих захворювань. У чоловіків дослідження показало, що вживання деревних горіхів знижує рівень інсуліну в крові.

Група, яка споживала горіхи, також була ефективнішою у перетворенні споживаного жиру на енергію, порівняно з тими, хто перекусував на основі вуглеводів.

Отже, це дослідження свідчить про те, що споживання горіхів, таких як фісташки, може бути корисною частиною щоденного здорового раціону, а не приводити до збільшення ваги.



Переглядів: 362
Поширень: 0

Останні новини