Вінницький мобільний стоматологічний кабінет: ще один прояв турботи про військових

Мобільний стоматологічний кабінет, що базується на МКП "Медичний стоматологічний центр", продовжує свою роботу. Від серпня 2023 року було здійснено 9 виїздів, під час яких надано послуги 961 військовослужбовцю.

Мобільний стоматкабінет гарантує високу якість стоматологічних послуг для військовослужбовців, що відповідає пріоритетам Вінницької міської ради - стійкості та турботі. Медичний персонал "стоматології на колесах" працює як в межах Вінницької області, так і виїжджають в інші міста, зокрема в Старокостянтинів, Дніпро, Херсон, Могилів-Подільський тощо.

За інформацією Вінницької міської ради, мобільний стоматкабінет був створений за ініціативи міського голови Сергія Моргунова. Стоматкабінет є автономним, оскільки може працювати як від генератора, так і від стаціонарної мережі. Він обладнаний LED-світильником зі зміною кольору й температури світла, умивальником ємністю 100 літрів, рентген-апаратом, окремим хірургічним аспіратором, припливно-витяжною вентиляцією, багатофункціональною стоматологічною установкою, яка є ергономічною та забезпечує комфортні умови для проведення медичних маніпуляцій, а також двома автоклавами, які забезпечують стерилізацію медичних інструментів та іншими медичними й технічними засобами.

Також на засіданні сесії від 26 січня 2024 року для мобільного кабінету вирішено придбати портативний рентгенапарат, адже більшість військовослужбовців-пацієнтів потребують саме рентгенологічного обстеження.

Загалом на пріоритет «Турбота» цьогоріч у бюджеті громади передбачено понад 800 мільйонів гривень, а це – 27 % коштів, які не входять до захищених статтей. На пріоритет «Стійкість» відповідно 1 мільярд 204 мільйони гривень, а це – 40 % коштів, які не входять до захищених статтей.



Переглядів: 296
Поширень: 0

Останні новини