Заради допомоги військовим: фахівці департаменту соцполітики співпрацюватимуть із реабілітаційним центром «Прометей»

Учора, 13 лютого, співробітники департаменту соціальної політики разом директоркою Валентиною Войтковою, а також працівники місцевого центру соціальних служб та помічники ветеранів  провели зустріч з експертами реабілітаційного центру "Прометей", який спеціалізується на лікуванні хронічного та фантомного болю для поранених військових з ампутованими кінцівками, - повідомляє міська рада.

«Наші зусилля, як департаменту соціальної політики, в умовах війни насамперед направлені на допомогу Захисникам, Захисницям, а також членам їхніх родин. Ми надаємо їм різного типу підтримку: супровід, психологічна підтримка, юридичний супровід, продуктова, матеріальна допомоги. Частина поранених військових співпрацюють із нашими помічниками ветеранів. Важливо, щоб соціальні фахівці були проінформовані про всі можливості нашої громади із допомоги військовим. Я вдячна співзасновникам та фахівцям Центру, які розповіли про всі можливості закладу. Тепер ми будемо мати більше можливостей і знати, куди скеровувати наших військових для отримання фахової допомоги у боротьбі з фантомним болем», – говорить директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова.

Нині реабілітаційний центр лікування хронічного та фантомного болю «Прометей» працює на волонтерських засадах. Його фахівці – провідні лікарі міста та області: Дмитро Дмітрієв, Катерина Ксенчина, Юлія Гук, Сергій Коваленко та Наталія Лапшова. З ремонтом приміщення допомогла міська рада, сучасне обладнання закуповували за грантові та благодійні кошти.

Послуги, які надають у «Прометеї»:

діагностика болю та критичних проявів; психологічна допомога, психотерапія та травмотерапія; фізреабілітація: розпрацювання системи опорно-рухового апарату із застосуванням новітніх технологій для формування системи розблокування фантомного та хронічного болю; лікування болю з використанням інноваційних методів; віртуальна реальність, сучасні технології; адаптація: навчання сім'ї та ветеранів переживати біль; підготовка до біонічного протезування; кроки, пов’язані з реабілітацією і адаптацією в середовище; підготовка до функціонування біонічного протезування.

«Для нас важливі такі контакти із соціальними працівниками міста. Адже вони безпосередньо співпрацюють із нашими військовими, можуть визначити їхні потреби і скерувати до нас для отримання допомоги», – говорить співзасновник Центру, ветеран російсько-української війни Святослав Ніколайчук.

Для учасників російсько-української війни всі послуги надають безкоштовно.

Контакти Центру лікування болю та реабілітації «Прометей»:

Тел.: 099-255-90-09. Сайт – http:/gss.org.ua


Переглядів: 473
Поширень: 0

Останні новини