На військові вакансії майже порівну відгукуються жінки й чоловіки

На військові вакансії майже порівну відгукуються жінки й чоловіки (49% і 51% відповідно), повідомляють на платформі з пошуку роботи Work.ua.

Гендерний баланс у військовому рекрутингу дещо відрізняється від загальної ситуації на ринку праці, де частка чоловіків і жінок становить 60% і 40% відповідно. Жінки найчастіше відгукуються на посади медика, фельдшера, бухгалтера й діловода, а чоловіки – електрика, кінолога, гранатометника, сапера, капелана, командира відділення, інженера з ремонту дронів, водія. Приблизно однакову кількість шукачів роботи обох статей цікавлять вакансії вебдизайнера, військового кухаря, психолога й заступника начальника штабу.

Щодо віку, то найчастіше на посади відгукуються кандидати від 35 років до 44 років. Водночас серед чоловіків вагому частку складають старші 45 років, а серед жінок більша активність від молоді 18– 24 роки. Крім того, серед активних шукачів – кілька десятків українців, молодших за 18 років.

Також розподіл шукачів за регіонами проживання практично не відрізняється від загального розподілу на ринку праці. Наприклад, мешканці Харківської області складають 5% від усіх шукачів, які були активними на ринку праці, а в межах військового рекрутингу – 4,5%.

«Майже всі вакансії – до армії»: військовий рекрутинг складає лише 2% ринку праці

У перший місяць реалізації проєкту, грудень 2023 року, 146 підрозділів сил оборони розмістили 821 вакансію. У січні 2024 кількість вакансій сягнула 1586 (+93%). Найбільше пропозицій роботи розміщує Морська піхота ЗСУ.

Найбільше вакансій було в таких категоріях: «охорона, безпека»; «транспорт, авто бізнес», «телекомунікації і зв’язок», «медицина, фармацевтика», «робочі спеціальності, виробництво». Загалом пропозиції роботи охоплюють майже всі категорії, 23 із 28 можливих (наприклад, є робота для юристів, маркетологів і режисерів).

Крім того, багато вакансій для кандидатів без досвіду (73%). На загальному ринку праці протилежна ситуація: там лише 35% пропозицій для шукачів роботи без досвіду.

Конкуренція не нижча, ніж на ринку праці загалом

Претендентів на посади не менше, ніж у середньому на ринку праці, але конкуренція досить нерівномірна, кажуть у Work.ua. Найчастіше конкуренцію спостерігають на такі посади: «культура, музика, шоубізнес» (там лише кілька вакансій, що спричиняє конкуренцію), «секретаріат, діловодство», «фінанси, банк», «управління персоналом, HR» і «бухгалтерія, аудит». Найнижча конкуренція – у категоріях «транспорт, автобізнес», «медицина, фармацевтика» й «сільське господарство, агробізнес».

Ось тут можна знайти відповіді на найбільш популярні запитання щодо працевлаштування до війська, а тут – ознайомитися з військовими вакансіями на Work.ua.



Переглядів: 441
Поширень: 0

Останні новини