Сучасне обладнання та комфортне відновлення: у Вінниці оновили Центр мікрохірургії ока у ВМКЛ № 3

З метою забезпечення кращих умов лікування пацієнтів у Вінниці було оновлено Центр мікрохірургії ока у ВМКЛ № 3. Статистика показує, що зростає кількість людей, які потребують хірургічного втручання через погіршення зору. До цього відділення звертаються не лише місцеві мешканці, а й жителі області. Міський голова Вінниці Сергій Моргунов відвідав вже оновлений Центр.

За інформацією міської ради, Центр оснащений сучасним обладнанням та має сім палат, у яких є все необхідне для комфортного перебування пацієнтів та персоналу. Для маломобільних осіб облаштували спеціальний підйомник.

У зв'язку з воєнними подіями важливо зробити заклади мінімально вразливими до атак ворога по енергетичній інфраструктурі. Тому на даху ВМКЛ № 3 встановлено сонячні панелі, що дозволить лікарні бути більш енергонезалежною та економити кошти (понад півмільйона гривень в рік). Перехід на альтернативні джерела живлення є важливою умовою Європейського зеленого курсу, яким прямує Вінниця.

Облаштування таких Центрів є одним з пріоритетів у роботі громади, який відповідає напрямам стійкість і турбота. 

"На жаль, війна приносить чимало різних травм, і ми маємо бути готові надавати якісні медичні послуги всім громадянам, у тому числі Захисникам та Захисницям", - підсумовує Сергій Моргунов.


Теги: лікування

Переглядів: 500
Поширень: 0

Останні новини