За минулу добу четверо нетверезих керманичів намагались підкупити поліцейських

Водії за не складання на них адмінпротоколів пропонували працівникам поліції неправомірну вигоду аби уникнути покарання. Слідчі задокументували правопорушення, за які передбачено покарання до 4 років позбавлення волі.

7 лютого поліцейські офіцери Краснопільської територіальної громади помітили автомобіль Шевроле, який хаотично їхав по дорозі та наїжджав на бордюри. Правоохоронці зупинили 61-річного місцевого жителя, під час спілкування у якого виявили ознаки алкогольного сп’яніння та викликали інспекторів групи реагування патрульної поліції. Результат освідування керманича показав наявність в його організмі 2,29 проміле алкоголю. Під час документування адмінправопорушення чоловік почав пропонувати правоохоронцям 200 доларів США за не складання протоколу.

Цього ж дня у с. Ставки Гайсинського району під час дії комендантської години інспектори групи реагування патрульної поліції зупинили 32-річного водія Opel. У ході перевірки документів правоохоронці помітили у чоловіка ознаки алкогольного сп’яніння. Результат освідування водія показав наявність в його організмі 0,94 проміле алкоголю. Аби уникнути адмінвідповідальності чоловік почав пропонувати інспекторам 150 євро.

Неподалік с. Літинка Літинської ОТГ поліцейські зупинили 33-річного водія ВАЗ 21099 за порушення Правил дорожнього руху. В ході спілкування правоохоронці помітили у чоловіка ознаки сп’яніння. Результат освідування водія показав наявність в його організмі 0,57 проміле алкоголю. За не складання протоколу керманич неодноразово пропонував поліцейським 10 тисяч гривень.

У м. Тульчин інспектори зупинили 55-річного місцевого жителя за кермом ВАЗ 2110 за порушення Правил дорожнього руху. Під час спілкування правоохоронці виявили у чоловіка ознаки спʼяніння. Результат освідування водія показав наявність в його організмі 0,75 проміле алкоголю. Аби поліцейські не складали протокол про вчинення адмінправопорушення керманич запропонував їм неправомірну вигоду у сумі 9 тисяч гривень.

За цими фактами слідством розслідуються провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Порушникам загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Окрім цього, відносно водіїв поліцейські склали протоколи за вчинення правопорушення,

передбаченого ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.



Переглядів: 364
Поширень: 0

Останні новини