У Вінниці продовжують активно створювати нові ОСББ: останні оновлення

Місцеві мешканці Вінниці продовжують активно брати управління своїми житловими будинками у свої руки. За перший місяць 2024 року було зареєстровано шість нових об'єднань співвласників багатоквартирних будинків у місті. П'ять з них виникли в старих будинках, а одне об'єднання з'явилося у новій забудові.

За словами Ігоря Іванова, начальника відділу по розвитку ОСББ Вінницької міської ради, станом на 5 лютого у місті діє 903 ОСББ у 982 будинках.

При цьому майже 47%  багатоквартирних будинків у місті вже мають свої об'єднання співвласників. Цей показник є одним із найвищих у всій Україні.

«Я дякую вінничанам за таку прогресивну позицію та дякую Збройним Силам, що в сьогоднішніх умовах містяни мають змогу покращувати стан своїх будинків. Ми зі свого боку робитимемо все, щоб допомогти новоствореним та існуючим об'єднанням розібратися в усіх тонкощах, пов'язаних з управлінням будинком, – зазначає Ігор Іванов. – З 2024 року в місті розпочинає діяти оновлена Програма розвитку та підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків Вінницької міської територіальної громади, яка розрахована на 2024-2028 роки. Завдяки їй ми й надалі підтримуватимемо містян, які бажають взяти управління своїми будинками у власні руки».

Загалом в місті фіксують позитивну динаміку створення ОСББ. Зокрема, торік в обласному центрі зареєстрували 75 нових об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, що стало найбільшим річним показником за останні три роки. У 2022 році у місті створили 34 ОСББ. У 2021 році – 70 ОСББ, а у 2020 році – 68.

Якщо ви маєте питання щодо створення ОСББ, можете звертатися до відділу розвитку ОСББ міської ради за номером телефону: 0432-595-181.

Або до ГО «Ресурсний центр підтримки ОСББ міста Вінниця» за номером телефону: 067-430-32-26.



Переглядів: 351
Поширень: 0

Останні новини