Аналітики вважають, що на Олімпіаді в Парижі українські спортсмени здобудуть 18 медалей

XXXIII в сучасній історії літні олімпійські ігри розпочнуться менш ніж за пів року. Урочисте відкриття важливої міжнародної спортивної події відбудеться 26 липня в Парижі на стадіоні «Стад де Франс». До участі у змаганнях організатори запросили 203 країни світу.

Загальна інформація про Олімпіаду-2024

Змагання проходитимуть у 32 дисциплінах. До речі, букмекери, у тому числі й БК Favbet, уже розпочали приймати ставки на результати змагань. Принагідно зазначимо, що робити ставки мають можливість лише зареєстровані користувачі. Крім того, правильна реєстрація Favbet чи іншого БК займає кілька секунд, а як винагороду за створення акаунту легальні букмекери пропонують цікаві вітальні бонуси.

Щоб урізноманітнити програму спортивного свята, Міжнародний олімпійський комітет додав 4 нових дисципліни:

брейк-данс; спортивне скелелазіння; скейтбординг; серфінг.

На думку організаторів, нововведення сприятиме популяризації олімпійських змагань та зробить Олімпійські ігри більш збалансованими гендерно, інклюзивними та орієнтованими на молодь.

Усього буде розіграно 329 комплектів нагород. На час написання статті збірна України мала 64 ліцензії. Наша команда змагатиметься, зокрема, у таких дисциплінах:

легка атлетика; плавання; стрільба; сучасне п’ятиборство; велоспорт; греко-римська боротьба; веслування; спортивна гімнастика.

Вперше в історії, українці візьмуть участь у футбольних поєдинках. Ліцензію виборола молодіжна збірна. Її тренує Руслан Ротань. Уже відомо, що у програмі її підготовки є спаринг проти Японії.

Як повідомило на днях Міністерство молоді та спорту України, список спортсменів, які є кандидатами на участь в ХХХІІІ Олімпіаді, уже затверджено. Відбіркові турніри триватимуть до червня включно.

Прогнози експертів

Поки триває підготовка, аналітики роблять прогнози щодо медального заліку. 

Перше місце за кількістю медалей пророкують збірній США. Вона може завоювати 129 медалей, з них 37 золотих. Якщо прогноз справдиться, то для американців це буде 4 перемога поспіль. У першу трійку також увійдуть Китай та Велика Британія. До топової десятки мають шанс потрапити збірні Японії, Німеччини, Франції, Австралії, Італії, Нідерландів, Південної Кореї.

Україні аналітики прогнозують 15 позицію у турнірній таблиці. Загальна кількість медалей — 18. З них 2 золоті, 6 срібних та 10 бронзових.

Віртуальну таблицю експерти складають на основі результатів попередньої Олімпіади. До уваги також беруться турнірні показники.

Нагадаємо, що на Олімпіаді 2020 у Токіо українські спортсмени здобули 19 медалей — 12 бронзових, 6 срібних і 1 золоту. Тоді у медальному заліку наша збірна посіла 44 місце.


Переглядів: 550
Поширень: 0

Останні новини