Вчорашня атака на енергоструктуру була однією із наймасованіших за рік: в Укренерго повідомили деталі

На Дніпропетровщині було відновлено енергопостачання після атаки російських дронів на високовольтні енергетичні об’єкти в ніч на 3 лютого. В Укренерго зазначають, що роботи з відновлення були важкими через знижену надійність живлення після атаки, і енергетикам, протягом дня,  довелося двічі відновлювати світло споживачам. Ремонтні роботи тривають як у магістральних, так і у розподільчих мережах, але енергопостачання вже відновлено.

Дякуючи підготовці до всіх можливих сценаріїв влітку, енергетикам вдалося значно зменшити наслідки дронових атак, навіть у конкретному енерговузлі. Фахівці зазначають, що це стали перші відключення після повітряних атак з початку опалювального сезону, який вже пройшов на дві третини.

"Вчорашня атака на енергетичну інфраструктуру Кривого Рогу – вже третя за тиждень і одна із найбільш масованих за рік. Це нагадування про те, що ворог ніколи не полишав спроб відновити енергетичний терор, який почався ще у 2022 році. Завдання росіян зрозуміле — терор проти мирних громадян, створення проблем для індустрії та економіки", - наголошують у повідомленні.

Енергетики та Сили оборони роблять все можливе, але війна триває. Укренерго закликає пам'ятати про небезпеку та бути готовими.



Переглядів: 511
Поширень: 0

Останні новини