У Вінниці для молоді відбувся тренінг за аналітичного мислення: що обговорювалось

Учора, 1 лютого, молодь Вінницької громади мала відмінну можливість розвинути свої аналітичні навички на спеціальному тренінгу з аналітичного мислення, що пройшов у Креативному просторі "Level 80". Цю подію організували представники відділу молодіжної політики ВМР, Вінницька молодіжна рада та ініціативна група TED4ER у рамках проєкту Upshift Ukraine.

Мета тренінгу з аналітичного мислення полягала в тому, щоб сприяти розвитку розумових процесів, необхідних для критичного аналізу інформації та прийняття обґрунтованих рішень.

Більше двадцяти учасників і учасниць із різних навчальних закладів Вінниці прийняли участь у тренінгу. Молодь мала можливість вивчити навички аналізу складних проблем і ухвалення конструктивних рішень, використовуючи логічне та критичне мислення. Основні теми обговорення включали аналіз пропаганди та фейку, соціальні проблеми та шляхи їх вирішення.

Спікерка заходу, очільниця Вінницької молодіжної ради Марія Маєвська надала чимало практичних вправ, спрямованих на розвиток аналітичних, критичних та презентаційних навичок.

«Цього разу разом з учасниками ми порушили важливі питання, з якими щодня зустрічаємось в житті. Фейк, маніпуляція, пропаганда, усі ці речі, займають важливе місце як і у молоді, так і в старшого покоління, але незалежно від віку ми маємо вміти фільтрувати отриману інформацію з соціальних мереж. Наше століття стикається з численними соціальними проблемами, які часто стають об'єктом пропаганди та фейкових новин. Ці проблеми викликають велику брехливу хвилю інформації, яка шкодить суспільству та може викликати соціальний дисбаланс», – зауважила Марія Маєвська.

Також під час тренінгу обговорювали використання наративів та стереотипів як механізмів пропаганди. А також акцентували на основних індикаторах, за якими можна розрізнити правдиву інформацію від фейкової.

За підсумками тренінгу багато учасників відзначили позитивні зміни у своєму мисленні та здатності до критичного аналізу. Багато молодих учасників вже застосували здобуті навички у своїй студентській та особистій діяльності й відчули покращення результатів навчання та креативному мисленні.

Як поділилась враженнями від зустрічі студентка Анастасія, завдяки почутому вдалося дійти багатьох висновків. Відтепер дівчина збирається перевіряти усе, що читає в інтернет-просторі.

Начальниця відділу молодіжної політики ВМР Юлія Мончак підсумувала, що такі тренінги з аналітичного мислення є важливим кроком до розвитку молодого покоління.

«І ми продовжуємо підтримувати нашу молодь в таких зустрічах, які в майбутньому допоможуть їм», – каже вона.



Переглядів: 405
Поширень: 0

Останні новини