Чи безпечно їсти виноградні кісточки?

Всім відомо, що виноград має велику користь для організму. В його м'якоті та шкірці містяться різні вітаміни та мікроелементи. Науковці встановили, що для максимальної користі слід споживати виноград з кісточками. Про це пише useti.org.ua.

КОРИСТЬ ВИНОГРАДНИХ КІСТОЧОК У насінні винограду містяться жирні кислоти та фітостероли, які є додатковим джерелом вітаміну E, калію та магнію. Крім того, вони включають інші компоненти, які позитивно впливають на організм.

Експерти вказують, що користь від насіння винограду може бути отримана лише у вигляді подрібненого продукту, і людина повинна не мати проблем із шлунково-кишковим трактом.

Якщо ви плануєте насолоджуватися виноградом з кісточками, важливо ретельно їх пережовувати, оскільки ціле насіння може спричинити запалення.

Якщо кісточки надто тверді, краще утриматися від їхнього вживання, оскільки вони містять кілька видів жирних кислот, таких як лінолева, стеаринова та пальмітинова.

На сьогоднішній день відомо, що насіння винограду відзначається біологічною активністю. До його позитивних властивостей відносяться:

    Зміцнення стінок судин. Підвищення захисту слизових. Нормалізація обміну речовин. Покращення роботи органів зору. Профілактика варикозу.

Виноградні кісточки також відмінно очищають організм, а деякі сорти винограду мають навіть проносний ефект.

Деякі дієтологи рекомендують включити кісточки винограду до раціону в харчуванні, оскільки вони містять пектин, що сприяє розщепленню жирів.

Користь та шкода від виноградних кісточок визначається загальним станом організму. Оптимальна добова доза становить приблизно 40 грамів.

При зловживанні кісточками можуть виникнути алергічні реакції, а у деяких випадках - запори.

КОРИСТЬ МЕЛЕНИХ КІСТОЧОК Молоті виноградні кісточки ідеально підходять для приготування екстракту, який можна використовувати в лікувальних та профілактичних цілях. Також їх успішно використовують для лікування проблем нервової та сечостатевої систем.

Регулярне вживання молотих кісточок призведе до:

    Зниження рівня холестерину. Підвищення міцності та еластичності судин. Нормалізації кровотоку. Зменшення навантаження на серце. Профілактика серцевих захворювань.

Молоті насіння також широко використовуються у косметології, де їх використання у вигляді масок для шкіри допомагає зволожити шкіру та зміцнити волосся.

Проте слід пам'ятати, що вживання кісточок має свої протипоказання. Рекомендується утримуватися від них при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, а також у період вагітності чи при проблемах із зубами.



Переглядів: 362
Поширень: 0

Останні новини