У Вінниці відбудеться відкриття нової виставки у приміщенні обласного художнього музею: деталі

Завтра, 2 лютого, о 16:00 у Вінниці відбудеться відкриття виставки творчих робіт учнів Вінницької дитячої художньої школи. Захід отримав назву "Сюжети та портрети" і відбудеться у Вінницькому обласному художньому музеї. Це перше представлення творчих досягнень учнів школи в приміщенні обласного художнього музею, - повідомляє міська рада.

«Виставка у такому значущому мистецькому просторі – це велика відповідальність, тому учні старанно до неї готувались», – говорить викладачка Ярослава Бондар.

У ході виставки будуть представлені різноманітні сюжетні композиції, які охоплюють культуру та традиції українців, повсякденний побут, а також портрети видатних постатей минулого і сучасності. Увагу глядачів також привернуть роботи в пластиці малих форм.

Як зазначила викладачка, пластика малих форм в експозиції представлена навчально-творчими учнівськими інтерпретаціями відомих полотен українського живопису II половини ХІХ-XX ст., Тараса Шевченка, Фотія Красицького, Олександра Мурашка та інших. Виразні та впізнавані історичною спрямованістю образи, втілені учнями за допомогою скульптурних засобів, віддзеркалюють безпосередню зацікавленість реалістичною традицією Національної художньої культури України в контексті сучасності.

Всі роботи створені за новими освітніми програмами й демонструють не лише роботу учнів, а й педагогічну майстерність викладачів школи.



Переглядів: 392
Поширень: 0

Останні новини