Універсальна домашня аптечка: перша допомога завжди під рукою

Фармакологія та традиційна медицина — це науки, які допомагають нам бути здоровими. Ті інфекції, що просто вбивали людей ще сотню років тому, тепер лікуються за кілька днів. Сучасні медичні препарати стали доступними. Пігулки позбавляють від головного болю, спазмів у животі, рятують життя під час серцевих нападів. Чимало препаратів можна придбати в аптеці без рецепта, але краще все ж таки звертатися до сімейного лікаря за виникнення симптомів захворювань.

Випадків, коли знадобиться термінова допомога, достатньо. Тому вдома має бути набір ліків для різних ситуацій. Медичні препарати можна знайти на сайті https://liki.ua/, порівняти ціни в аптеках, забронювати та забрати замовлення. Цей зручний спосіб дозволить значно заощадити гроші та час.

Домашня аптечка на всі випадки життя

Зазвичай у кожній оселі є ліки, які зберігають у спеціальному місці, подалі від дітей та домашніх тварин. Це перше правило, бо гарні різнокольорові пігулки нагадують малюкам цукерки, тому є ризик отруєння. Для аптечних засобів краще виокремити окрему шухлядку, яка замикається на ключ або ж знаходиться десь високо, куди дитина не дістанеться.

Що ж має бути в домашній аптечці:

матеріали для обробки невеликих ран на кшталт порізів, синців, опіків, забоїв — це пластир, бинт, стерильні серветки, марля, еластичний бинт; засоби проти алергії — антигістамінні препарати обов’язкові для тих, у кого колись виникали реакції на різні речовини (продукти харчування, рослини, тварин, пил, побутову хімію, адже це означає, що людина має схильність до алергії; сорбенти та антимікробні препарати — такі засоби приймають у випадках отруєнь, коли виникають пронос чи блювання (активоване вугілля чи діоксид кремнію допоможуть і від похмілля); жарознижувальні та знеболювальні — часто вірусні інфекції починаються з підвищення температури до високих показників (38 градусів і вище), це викликає лихоманку, біль у м’язах, але спеціальні засоби добре знімають болісні симптоми.

Варто додати також антисептики для обробки ран: перекис водню, медичний етанол, йод, зеленку, хлоргексидин.

Засоби швидкої допомоги

Часто з віком у людини з’являються хронічні хвороби або ризики порушень важливих функцій організму. Тому для літніх пацієнтів рекомендовано додатково мати такі ліки:

від болю в серці — треба розсмоктати таблетку та викликати швидку; засіб для зниження артеріального тиску; спазмолітики; мазі для зняття болю в суглобах.

Важливо придбати і спеціальні прилади: термометр (краще електронний), тонометр для вимірювання тиску, пульсометр. Також не зайвими будуть заспокійливі препарати. Підготуйтеся до різних випадків та будьте здорові.



Переглядів: 447
Поширень: 0

Останні новини